Köddel és változóan felhős idővel indul a hét

Köddel és változóan felhős idővel indul a hét

Felhős, borult égbolt (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A reggel még ködös, illetve alacsonyszintű rétegfelhős tájakon lassan javulnak a látási viszonyok, és szakadozik, gomolyosodik a felhőzet. Az ország többi részén pedig változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel – írja hétfői előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mint hozzáteszik: számottevő csapadék nem valószínű, de a borult területeken szitálás, a Dunántúlon pedig egy-egy gyenge zápor előfordulhat. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12 és 16 fok között várható.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint hétfőn is frontmentes lesz időjárásunk, de a hideg, helyenként nyirkos reggeli órákban ismét felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak. Napközben vérnyomás-ingadozás, egyeseknél görcsös panaszok jelentkezhet. Nagy lesz a megfázás veszélye, ezért meleg, réteges öltözet javasolt.

A közlekedésmeteorológiáról szólva, a hét első napján főként az északi tájakon és a nyugati határ közelében képződhetnek pára-, ködfoltok, melyek korlátozott látási viszonyokat teremthetnek. Gyenge esőtől, szitálástól vizes, csúszós útszakaszok délután a főváros térségében lehetnek. A naposabb tájakon, időszakokban érdemes lesz napszemüveget viselni.

Címkék: időjárás