Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Az Emmi nem tart attól, hogy az új törvény miatt tömegesen hagynák el a pályát az orvosok

Szerző: | 2020. október 28., 21:39 | Belföld

Fotó: Unsplash/Hush Naidoo

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ugyan a Magyar Orvosi Kamara (MOK) szerint a hazai orvosok 77 százaléka a jelenlegi formájában nem írja alá az új egészségügyi jogviszonyról szóló szerződést a jelentős béremelés ellenére sem, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) nem tart attól, hogy az orvosok tömegesen hagynák el a pályát derül ki a tárca ATV Híradónak adott válaszából.

HIRDETÉS - AIP

A MOK felmérése egészen pontosan arra az eredményre jutott: a hazai orvosok 40 százaléka az új jogviszony miatt akár otthagyná a közellátást is. A MOK az elmúlt három napban kérdezte meg tagjait, akik közül nyolcezren adtak választ.

Az Emmi ennek ellenére azt írta, a MOK javaslatát fogadta el a kormány, és „ezután a parlament meg is szavazta minden idők legnagyobb orvosi béremelését, ami kedvező feltételeket nyújt az orvosok számára”.  Az orvostársadalom egy részének bizonytalansága abból fakad, hogy az ellenzék és egyes médiumok tudatosan félremagyarázták a törvényt. A kormány, ahogy a törvény előkészítése során egyeztetett a MOK-kal, úgy a végrehajtási rendeletek kidolgozása során is egyeztetni fog. Nem tartunk attól, hogy orvosok tömegesen hagynák el a pályát – írták.

Szél Bernadett egyébként szerdán számolt be arról, az Emmi nem hajlandó kiadni azokat az előkészítő anyagokat, amelyet az egészségügyet alapjában megváltoztató törvény megalkotásához használtak fel.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: egészségügy, Emmi, orvosok, orvostörvény


Kipipálják

Kipipálják

Az Alkotmánybíróság a rokkantsági ellátások kapcsán tulajdonképpen azt mondta ki, hogy van határ: Magyarország polgárai nem lehetnek teljesen kiszolgáltatva a jogalkotó kénye-kedvének.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest