Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az Emmi nem tart attól, hogy az új törvény miatt tömegesen hagynák el a pályát az orvosok

Szerző: | 2020. október 28., 21:39 | Belföld

Fotó: Unsplash/Hush Naidoo

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ugyan a Magyar Orvosi Kamara (MOK) szerint a hazai orvosok 77 százaléka a jelenlegi formájában nem írja alá az új egészségügyi jogviszonyról szóló szerződést a jelentős béremelés ellenére sem, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) nem tart attól, hogy az orvosok tömegesen hagynák el a pályát derül ki a tárca ATV Híradónak adott válaszából.

A MOK felmérése egészen pontosan arra az eredményre jutott: a hazai orvosok 40 százaléka az új jogviszony miatt akár otthagyná a közellátást is. A MOK az elmúlt három napban kérdezte meg tagjait, akik közül nyolcezren adtak választ.

Az Emmi ennek ellenére azt írta, a MOK javaslatát fogadta el a kormány, és „ezután a parlament meg is szavazta minden idők legnagyobb orvosi béremelését, ami kedvező feltételeket nyújt az orvosok számára”.  Az orvostársadalom egy részének bizonytalansága abból fakad, hogy az ellenzék és egyes médiumok tudatosan félremagyarázták a törvényt. A kormány, ahogy a törvény előkészítése során egyeztetett a MOK-kal, úgy a végrehajtási rendeletek kidolgozása során is egyeztetni fog. Nem tartunk attól, hogy orvosok tömegesen hagynák el a pályát – írták.


HIRDETÉS

Szél Bernadett egyébként szerdán számolt be arról, az Emmi nem hajlandó kiadni azokat az előkészítő anyagokat, amelyet az egészségügyet alapjában megváltoztató törvény megalkotásához használtak fel.

Címkék: egészségügy, Emmi, orvosok, orvostörvény


HIRDETÉS
Vészhelyzet

Vészhelyzet

Orbán Viktor tényleg hátradőlhet és kérhet egy kávét – akár George Clooneytól is. Aki per pillanat alighanem meg is nyerné a közös listára terelt ellenzék miniszterelnök-jelölti előválasztását.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest