Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

Szennyvíz-vizsgálat: ebben az öt városban emelkedett mértékű a koronavírus koncentrációja

Szerző: | 2020. november 24., 17:54 | Belföld

A pécsi szennyvíztelep egyik levegőztető medencéje 2016. március 7-én (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A 47. heti adatok alapján Békéscsabán, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban és Székesfehérváron emelkedett kategóriájú a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapjáról. Az összes vizsgált város közül egyedül Békéscsabán mutatták ki azt, hogy a vírus koncentráció emelkedő tendenciát is mutat, a többi helyen ez vagy stagnált, vagy például Kecskemét és Szolnok esetén egyenesen csökkent.

HIRDETÉS - AIP

A szennyvíz vizsgálata mindazokról információt ad, akik ürítik a kórokozó örökítőanyagát, így a tünetekkel rendelkező fertőzöttek mellett a tünetmentes és gyenge tünetes fertőzöttek számáról is. – Vizsgálataink megerősítik, hogy a koronavírus továbbra is jelen van az ország egész területén. Ezért a járvány lassítása érdekében továbbra is kiemelten fontos a fegyelmezett magatartás és a járványügyi szabályok betartása – figyelmeztetett az NNK.

Címkék: Békéscsaba, járvány, Miskolc, NNK, Székesfehérvár, szennyvíz


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest