Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Karácsony Gergely: Egy újabb meglehetősen átlátszó és igen butácska mesterterv jött a Fidesztől

Szerző: | 2020. december 02., 13:59 | Belföld

Karácsony Gergely (Fotó: Halász Nóra / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A városok kifosztása nem kormányzás – így reagált Karácsony Gergely arra, hogy a kedden éjjel megjelent Magyar Közlöny megtiltja az önkormányzatoknak, hogy 2021-ben adót emeljenek és új adót vessenek ki.

HIRDETÉS - AIP

Érdekes egybeesésre hívta fel a figyelmet Karácsony Gergely: miközben kedden órákat töltött a bíróságon a kampányában beígért „Tiborcz-adó” elnevezése miatt, éjszaka „Tiborcz István apósa egy statáriális rendelettel megtiltja a Tiborcz-adó kivetését”. A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent rendelt ugyanis megtiltja az önkormányzatoknak, hogy 2021-ben adót emeljenek, új adót vessenek ki. – Mindenfajta egyeztetés, megfontolás és számítás nélkül újra az önkormányzatok zsebében turkál, súlyosan megsérti önrendelkezési jogukat, az utolsó lehetőségtől is megfosztja őket, hogy saját bevételeikkel maguk gazdálkodjanak – írta.

HIRDETÉS - AIP

A főpolgármester szerint meglehetősen átlátszó és igen butácska ez a fideszes mesterterv. Érvelése szerint nyilván a kormány arra vár, hogy az önkormányzatok felemeljék a szavukat, hogy aztán minden propagandacsatornán harsoghassák: a gaz önkormányzatok adót akarnak emelni. Ezt tennék ugyanis szerinte, ráadásul azok, akik Európa legmagasabb forgalmi adóját tartják életben, miközben százmilliárdos adókedvezményeket adnak a leggazdagabb multiknak. Úgy összegezte a Fidesz adópolitikáját, hogy a gazdagokat jutalmazzák, a szegényebbeket büntetik.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott, hogy a miniszterelnök megint az önkormányzatokat fosztogatja, hogy ellehetetlenítse a cselekvőképességüket. – A városok kifosztása nem kormányzás – zárta sorait.

Címkék: adó, főváros, Karácsony Gergely


Egy autósbolt megelőzte ugyan a kormányt, de végül csak megjelent a szigorításról szóló rendelet

Egy autósbolt megelőzte ugyan a kormányt, de végül csak megjelent a szigorításról szóló rendelet

Egy korábban kiszivárgott dokumentum után megérkezett a hivatalos kormányrendelet is. A járműszervizek, a piacok, a lottózók és az újságosok is nyitva maradhatnak, a kaszinóknak valóban zárniuk kell. Fellélegezhetnek az ügyvédek és az állattenyésztők is. A maszk mindenhol kötelező lesz. Mutatjuk a részleteket!

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – durvuló közbeszéd – és hol van még a gödör alja

Pin It on Pinterest