Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Arab férfiakra támadó fiatalokat ítéltek el

Szerző: | 2020. december 14., 15:06 | Belföld

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közösség tagja elleni erőszak miatt első fokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a Pécsi Járásbíróság két férfit, akik Magyarországon tanuló arab származású, jemeni állampolgárokat bántalmaztak még 2018-ban – közölte a Pécsi Törvényszék hétfőn a honlapján.

HIRDETÉS - AIP

A közlemény szerint a két arab férfi egy pécsi üzletház előtt sétálva beszélgetett, amikor két „skinhead, rasszista beállítottságú” fiatalkorú és társasága migránsoknak szólította őket, majd azt mondta nekik, hogy „húzzanak haza”, valamint Magyarországon magyarul beszéljenek. Az egyik arab visszaszólt a társaságnak, ezért az ügy elsőrendű és másodrendű vádlottja trágár szavakat használva a sértettekre támadt. Egyiküket fellökték, a másik férfit pedig acélbetétes bakanccsal megrúgták, és szintén fellökték. A külföldieknek végül sikerült elmenekülniük.

HIRDETÉS - AIP

A bíróság az elsőrendű vádlottat közösség tagja elleni erőszak miatt egy év három hónap fiatalkorúak fogházára, a másodrendű vádlottat pedig ugyancsak közösség tagja elleni erőszak miatt két év börtönbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását a bíróság mindkét esetben három-három év próbaidőre felfüggesztette azzal, hogy az elsőrendű vádlott a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosításáért fellebbezést jelentett be, így a bíróság határozata nem jogerős.

(MTI)

Címkék: bíróság, közösség tagja elleni erőszak, migráns, pécsi törvényszék


Megszelídült a „trópusi Hitler”?

Megszelídült a „trópusi Hitler”?

Látványos hátraarcot csinált az elmúlt hónapokban Jair Bolsonaro, aki valószínűleg mostanra elfogadta a realitásokat, vagyis azt, hogy eddigi legfőbb szövetségese, Donald Trump elveszítette a választásokat.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – durvuló közbeszéd – és hol van még a gödör alja

Pin It on Pinterest