Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Több mint 800 milliós ingatlant kap a kínai Fudan egyetem Magyarországon

Szerző: | 2021. január 01., 20:48 | Belföld

Budapest, 2019. október 24. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor kormányfõ (j) és Hszü Ning-seng, a sanghaji központú Fudan Egyetem rektora (b2) tárgyal a Karmelita kolostorban 2019. október 31-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Legfeljebb 821,492 millió forintos állami támogatást kap a Magyarországra érkező kínai Fudan Egyetem – írja 2020 utolsó Magyar Közlönyére hivatkozva az mfor.hu.

HIRDETÉS - AIP

A közlöny szerint a kormány „egyetért a Fudan Egyetem elhelyezéséhez és a Budapest és az agglomeráció fejlesztésével összefüggő állami feladatokról, valamint egyes fejlesztések megvalósításáról, továbbá egyes törvényeknek a Magyarország filmszakmai támogatási programjáról szóló SA.50768 számú Európai Bizottsági határozattal összefüggő módosításáról szóló 2018. évi XLIX. törvény 1. melléklet 4. pontjában meghatározott létesítményfejlesztés megvalósításához szükséges ingatlanok tulajdonjogának  –  legfeljebb a független szakértő által meghatározott  forgalmi értéken, per-, teher- és igénymentesen – az állam javára történő megszerzésével.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A kormányhatározat az eddig csak Kínában működő Fudan Egyetem első külföldi kampuszának létrehozását szolgálja.

A rendelet szövegéből nem derül ki, pontosan hol lesz az ingatlan, de az mfor.hu szerint valószínűleg már tudják, hol helyezik majd el a kampuszt, mert „forintra pontosan” – 821 492 000 forint – meghatározták, hogy a 2021-es költségvetés terhére mekkora kötelezettséget lehet vállalni.

Mint a portál felidézi, a sanghaji egyetem magyarországi megjelenése korábban politikai vitákat váltott ki, mert az ázsiai intézmény útját erősen egyengeti a kormány, miközben a CEU-t elüldözte. Az is polémiával járt, hogy a CEU kapcsán támadott két diploma kiadása lesz a hírek szerint a Fudan Egyetem egyik fő vonzereje is.

Magyar Hírlap szerint a kampusz 2024-ben nyithatja majd meg kapuit, valószínűleg gazdasági, nemzetközi kapcsolatok, orvosi és műszaki képzésekkel. Öt-hat ezres hallgatószámmal és 500 fős tanári karral indulhat majd.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: ceu, Fudan Egyetem, kampusz, Sanghaj


Olcsóbb lesz a Bubi

Olcsóbb lesz a Bubi

Megfizethető díjakkal, megszűnő kaucióval, rugalmas, percalapú számlázással készül a megújuló Mol Bubi közbringarendszer, a havi és éves bérletek árai a felére csökkennek.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest