Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Megmagyarázta Orbán Viktor sajtófőnöke, miért nevezte a miniszterelnök Karikó Katalint asszonyságnak

Szerző: | 2021. január 04., 19:14 | Belföld

Karikó Katalin megkapja a Pfizer koronavírus elleni vakcináját (Fotó: Penn Medicine Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Kis túlzással, de mondhatjuk, hogy ez egy magyar vakcina, amerikai pénz és magyar ész van benne. Büszkék lehetünk a tudós asszonyra, aki egy kisújszállási asszonyság egyébként, mint megtudtam – így fogalmazott Orbán Viktor az állami rádióban, amikor Karikó Katalinról beszélt. Mint ismert, a BioNTech cég alelnökének szabadalma alapján fejlesztették ki a koronavírus okozta Covid-19 betegség elleni oltások egyikét, emiatt sokan a Nobel-díj várományosaként emlegetik.

HIRDETÉS - AIP

A kormányfő szavai az ellenzék több tagjában is felháborodást keltettek, a híradó által megkérdezett nyelvész szerint pedig az asszonyság lekezelő kifejezés.

HIRDETÉS - AIP

Az RTL Klub Híradója megkereste Orbán Viktor sajtófőnökét azt tudakolva, hogy miért nevezte asszonyságnak Karikó Katalint. – A miniszterelnök Karikó Katalin munkásságát – mint az szavaiból is kiderült – nagyra tartaja, ugyanakkor uraságnak mégsem nevezheti – közölte Havasi Bertalan.

Címkék: Karikó Katalin, Orbán Viktor


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest