Futás helyett kettes fogathajtó versenyt ajánl Budai Gyula Fekete-Győrnek

Futás helyett kettes fogathajtó versenyt ajánl Budai Gyula Fekete-Győrnek

Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő (b.) a külgazdasági és külügyminisztert üdvözli

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Te, András! A szigetkörnek mi köze van a katonai alapkiképzéshez? Megint nem néztél utána!” – ezzel a felütéssel indul Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő Facebookon közzétett válasza Fekete-Győr Andrásnak, a Momentum elnökének.

Mint írja, a Magyar Lovas Szövetség Olimpiai Felkészülést Koordináló Bizottságának Elnökeként a lovassport világában érzi otthon magát. Ezért a következőt ajánlja a Momentum elnökének: „Az én ajánlatom, ha versenyezni, vagy erőt összemérni szeretnél, egy kettes fogathajtó verseny.Tudod, András, amikor szlalomozni kell a selybák között, miközben a lovak mennek ezerrel, hogy te is értsd, hogy miről beszélek. Akkor hajrá!”

https://www.facebook.com/dr.budai.gyula/posts/226513265637458

Fekete-Győr András korábban arról posztolt, hogy „két nap alatt a második fideszes csinovnyik próbál keménykedni velem, Németh Szilárd után ma Budai Gyula Országgyűlési Képviselő hivatalos oldala dicsekszik azzal, hogy végigcsinált egy katonai alapképzést, amit én szerinte nem tudnék.” Ezek után egy szigetkörre invitálta a két politikust, hozzátéve, hogy „aki lemarad, az egy hónapig önkéntes munkát végez”. 

A szópárbaj azonban még korábban indult, alapja pedig az a hír, hogy Orbán Viktor fia, Orbán Gáspár elit brit katonaiskolában tanulhatott a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként. A brit katonai elit iskola, a Sandhurst Royal Military Academy kilenc hónapos kurzusa kadétonként közel negyvenmillió forintba kerülhet.

Az esetet kifogásolta az ellenzék, köztük Fekete-Győr András is, aki azt írta: „az lenne a minimum, hogy a miniszterelnök szól a fiának: ne pályázzon minisztériumi ösztöndíjra, mert én vagyok a miniszterelnök, tudod, a miniszterek vezetője, tehát utasíthatom a minisztert, és rosszul venné ki magát, majd inkább kifizetem én. De nem. Ők még ezt sem tudják megállni.”

Erre jött Budai Gyula első kellemetlenkedő megjegyzése: „Fekete-Győrnek és társainak pedig azt javaslom, hogy jó lenne ha egy kicsit kussolnának, és amihez nem értenek abban befognák a szájukat!” Még azt is hozzátette, nagy tételben fogadna bárkivel és bármiben, „hogy FEGYőR Bandi nem csinálná végig azt a három hetes katonai alapkiképzést, amit jómagam és sok ezer katona végigcsinált!”

Németh Szilárd még nem reagált a sportos kihívásokra.