Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Az orosz vakcináról beszélt a gyógyszerhatóság vezetője

Szerző: | 2021. január 31., 09:44 | Belföld

Az orosz egészségügyi minisztérium által közreadott kép a Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet által kifejlesztett koronavírus elleni vakcinát tartalmazó fiolákról Moszkvában 2020. augusztus 11-én. Forgalomba a készítmény 2021. január 1-től kerül (Fotó: MTI/EPA/Orosz egészségügyi minisztérium)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

90 százalék feletti hatékonyságú a koronavírus elleni Szputnyik V-vakcina – ezt mondta az MTI tudósítása szerint az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója az állami televízióban vasárnap reggel. Szentiványi Mátyás beszámolója szerint az egyes korcsoportokban nem voltak különbségek a hatékonyságban. Az orosz vakcinának – amelyet az idősebb korosztályt érintően is vizsgáltak –, csak alsó korhatára van és 18 év felett mindenkinek beadható – közölte.

HIRDETÉS - AIP

A főigazgató azt mondta, hogy a Szputnyik V magyarországi engedélyezési folyamata november közepén kezdődött. Ennek során áttekintették a dokumentációt, szakértőket vontak be, megtekintették az oroszországi gyártóhelyet, és kérdéseket tettek fel a gyártónak. Minden kérdésükre választ kaptak, így január 20-án engedélyezték az orosz vakcinát. A közeljövőben az Európai Unióban is benyújtják a Szputnyik V engedélyezéséhez szükséges dokumentumokat, így várhatóan pár hónap alatt lezárulhat az uniós engedélyezési folyamat.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Telex és a 444 korábban arról számolt be, hogy a gyógyszerészeti hatóság által felkért szakértők az elérhető adatok alapján nem javasolták az orosz vakcina engedélyeztetését. A Népszava információi szerint az egyik kifogás az volt, hogy a klinikai vizsgálatban nem ugyanolyan összetételű készítménnyel dolgoztak, mint ami forgalomba kerülhet, illetve a kisebb mennyiségű készítmény és a tömegtermelés során előállított vakcina nem teljesen egyezik az iratok szerint.

Szentiványi Mátyás a műsorban arról is beszélt, hogy az OGYÉI már a kínai vakcinagyárat is megtekintette. Meggyőződtek arról, hogy a gyár korszerű, modern, nagy mennyiségben és jó minőségben képes gyártani. Emlékeztetett továbbá, hogy a Sinopharm vakcina hatásmechanizmusa hasonló, mint a Magyarországon régóta használt influenza elleni oltásnak.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: OGYÉI, orosz vakcina, Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, Szentiványi Mátyás


Bulvár rovat

Bulvár rovat

Ihaj, csuhaj, micsoda lagzi lesz ez! Habár meghívva nem leszünk, de attól tartok, a menyasszonytánchoz mégis a mi zsebünkből kerülnek a milliók a tányérkára.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest