Annak is ingyen jár majd a koronavírus elleni védőoltás, akinek nem érvényes a TAJ száma

Annak is ingyen jár majd a koronavírus elleni védőoltás, akinek nem érvényes a TAJ száma

Oltáshoz előkészített Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinát tartalmazó fecskendők az időseket gondozó Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézményében 2021. január 28-án (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Minden TAJ számmal rendelkező személy megkaphatja a koronavírus elleni védőoltást, függetlenül a TAJ szám érvényességétől. A járvány kezelése állami feladat, így az ezzel kapcsolatos költségeket az állam biztosítja – erről írt az Emberi Erőforrások Minisztériumának KDNP-s miniszterhelyettese, Rétvári Bence parlamenti válaszában. A tárcát a DK-s Varga Zoltán kérdezte arról, azok is kaphatnak-e oltást, aki egészségügyi ellátást már csak térítés ellenében vehet igénybe.

Rétvári válaszában hangsúlyozta: a védőoltás önkéntes, mindenképpen érdemes rá regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon, majd szokásához híven kitért arra, „a baloldal zavarkeltéssel és álhírekkel támadja a védekezést a járvány kezdete óta”.