Ismét ezer felett az új regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma

Ismét ezer felett az új regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma

Egészségügyi dolgozó egy lakót olt be a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájának első adagjával a fővárosi Kálvin János Református Idősek Otthonában 2021. január 31-én (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt 24 órában 1048 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, és elhunyt 83 többségében idős, krónikus beteg – derült ki a járványügyi tájékoztatás céljából felállított kormányzati honlap szerdai ismertetőjéből. A beszámoló szerint így 370 336 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, és a Covid-19-cel kapcsolatba hozható halálozások száma 12 739-re emelkedett.

A tájékoztatás szerint az aktív fertőzöttek száma 85 313 főre csökkent, közülük 3697 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 269-en vannak lélegeztetőgépen. Eddig 247 270 fő kapott oltást, közülük 75 036 fő már a második dózist is megkapta.

Mint írják az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása lezárult, és az idősotthonokban, bentlakásos szociális intézményekben is már 82 ezren éltek az oltás lehetőségével. Csütörtöktől a védőoltásra regisztrált legidősebbek következnek, őket a háziorvos értesíti. Minden háziorvosi praxisból 6 idős embert kórházi oltóponton oltanak be, ezen felül 1080 háziorvos maga is beolthat 10-10 regisztrált idős embert.