Elfogták a gödöllői templomban gyújtogató férfit

Elfogták a gödöllői templomban gyújtogató férfit

A rendőrség által közreadott fotó a gödöllői templomban történt gyújtogatásról (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elfogták azt a férfit, aki gyújtogatott egy gödöllői templomban – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a Police.hu oldalon. A beszámoló szerint a nyomozók eljutottak egy gödöllői albérletében élő, 28 éves férfihez, akinek a lakásában a gyújtogatáshoz és a templom ajtajának betöréséhez használt több eszközt is megtaláltak.

A gyanú szerint a férfi március 15-én este a templom bejárati ajtaját baltával bezúzta, majd berúgta. A hátsó padokat leöntötte olajjal és meggyújtotta. Miközben lángra kaptak az ülőhelyek, felrúgott egy állványt és fehér anyaggal leöntötte az ikonosztázt. Tettével körülbelül 2,5 millió forintos kárt okozott.

Kihallgatásán nem tett vallomást, a terhére rótt bűncselekményről, indítékáról is hallgatott. Viselkedése alapján vélelmezhető volt a szerfogyasztás, ezért a rendőrök intézkedtek a kettős mintavételre. – A vallási tisztelet tárgya vagy vallási szertartás végzésére szolgáló épület megrongálásával elkövetett rongálás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság az őrizetbe vett férfi ellen, és kezdeményezte letartóztatását – áll a közleményben.

A rendőrség az elfogásról videót is közölt honlapján.