Kövér László akcióban: kétmillió forintra büntette Vadai Ágnest

Kövér László akcióban: kétmillió forintra büntette Vadai Ágnest

Kövér László házelnök az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 16-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Levelet kaptam, Life. Az önbíráskodó házmestertől – indítja Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője Facebook-bejegyzését. Egy havi fizetésének, vagyis 2 058 360 forintnak kell búcsút mondania, mert belekiabált a Parlamentben Dömötör Csaba parlamenti államtitkár felszólalásába.

A büntetést Kövér László házelnök szabta ki rá, a Telex szerint a hivatalos indoklásban az áll, hogy Vadai „a parlamenti szokásokhoz képest is kirívóan hangos és folyamatos közbeszólásokat tett, amelyek a felszólalást már jelentősen megzavarták”. Vadai Ágnes a Telexnek elmondta, bekiabálásával arra reagált, hogy az államtitkár oltásellenesnek nevezte őket. A házelnök ezután felszólította, hogy menjen ki, erre a képviselő azt mondta, nem. A teremből pedig azért nem távozott, mert bár a házelnöknek lett volna erre eszköz a kezében, nem azt alkalmazta.

– Ahhoz persze gyáva volt, hogy a házi őrségével vitessen ki. Mit is mondhatnék? Nem lesz ez mindig így. És én – másokkal ellentétben – nem felejtek, nem hiszek abban, hogy ezzel a Fidesszel lehet együttműködés és semmilyen tiszteletet nem vagyok hajlandó megadni egy olyan embernek, aki maga a tiszteletlenség, még akkor sem, ha ocsmány és sértő mondatai ellenére közjogi posztot tölthet be – háborgott a képviselő posztjában.

Elmondása szerint fellebbezni fog a mentelmi bizottságnál, de arra nem számít, hogy sikerrel is jár majd. 

Az elmúlt hónapokban több ellenzéki képviselőre is milliós büntetést szabott ki Kövér László. Jakab Pétert, a Jobbik elnökét a krumplis akciója után 4,4 millió forintra, míg Tordai Bencét, a Párbeszéd képviselőjét 8,2 millió forintra büntette meg.