Megérkezett a hideg – április közepén

Megérkezett a hideg – április közepén

Esőcseppek egy autó szélvédõjén Jármi településen 2020. december 28-án (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eső, hó, szél – megérkezett a hidegbetörés keddre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hét második napján erősen felhős vagy borult lesz az ég. Országos, ismétlődő eső valószínű, kiadós mennyiségre számíthatunk. A nap második felében nyugat felől nagyobb területen havas eső, hó is lehet az eső mellett, a Dunántúlon, síkvidéken átmeneti vékony hóréteg kialakulhat, a hegyekben több centiméter is összegyűlhet.

Napközben erősödik a légmozgás, a Dunántúlon, majd délutántól északkeleten is nagy területen lehetnek viharos széllökések. Kiemelten az Alpokalján, a Bakonyban és a Balaton térségében a széllökések erőssége elérheti vagy akár meg is haladhatja az óránkénti 90 kilométerest. A viharos szél veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyére másodfokú, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Kedd este némileg veszít erejéből a légmozgás, de erős, néhol viharos széllökések továbbra is előfordulhatnak.

A várható időjárás kedden délután (Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat)

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 3 és 7, attól keletre 7 és 14 fok között várható. A keleti határszélen lehet ennél pár fokkal melegebb, de ott is a déli óráktól gyorsan lehűl a levegő.

Címkék: időjárás