Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

„Szabotálta” a Fidesz a nemzetbiztonsági bizottság ülését

Szerző: | 2021. május 04., 13:30 | Belföld

A nemzetbiztonsági bizottság ellenzéki képviselői: Ungár Péter (b), Stummer János (k), Molnár Zsolt (j)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem mentek el a kormánypárti képviselők a nemzetbiztonsági bizottság keddi ülésére, így sem a vakcinaregisztrációs oldalt múlt pénteken ért „terheléses támadásról”, sem a kínai Fudan egyetem hazai kampuszának tervéről nem tudtak érdemben tárgyalni. A testület szocialista tagja szerint „csak a gyávaságukat ismerték be ezzel”.

HIRDETÉS - AIP

Egyértelmű szabotázsakciót követett el a kormánypárti frakció azzal, hogy nem jelentek meg az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának keddre összehívott ülésén. Így ugyanis határozatképtelen volt a testület, vagyis nem tudott ülésezni – mondta a bizottság jobbikos elnöke. Stummer János szerint pedig számos érdekes témát felvetettek volna.

A bizottság elnök szavai szerint ugyanakkor „nem hagynak nyugtot Magyarország kormányának”, hiszen ezek az ügyek igenis a testületre tartoznak.

Ungár Péter, a bizottság LMP-s tagja az online sajtótájékoztatójukon részleteiben is belement az ügyekbe. A vakcinaregisztrációs oldallal kapcsolatban meglepődöttségének adott hangot, hogy mindig akkor éri kibertámadás, amikor éppen sok felhasználó próbálná használni. Így pedig szerinte felmerül a gyanú, hogy nem történt támadás, csupán a közpénzből kifejlesztett honlap rossz minőségű. A Fudan kampusza kapcsán pedig egyetlen, válasz nélkül maradt kérdést emelt ki: „A hitelszerződésben lesz-e stabilitási záradék, vagyis fog-e kötelezettséget vállalni a kormány, hogy nem módosít munka- és természetvédelmi szabályokat?”

Molnár Zsolt, a testület MSZP-s tagja úgy fogalmazott, csalhatatlan jele, hogy közeledik az országgyűlési választás, mert ilyenkor a nemzetbiztonsági bizottság nemzetbizonytalansági bizottsággá alakul át. Így volt ez a korábbi ciklusokban is, amikor még ő volt a testület elnöke. A kormánypárti képviselők ugyanakkor szerinte a saját gyávaságukat ismerték be a távolmaradással, de „már csak 11 hónapjuk van hátra” és utána jön a választás.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Fudan, Molnár Zsolt, Nemzetbiztonsági bizottság, Stummer János, terheléses támadás, Ungár Péter


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest