Karácsony Gergely: A Fidesznek megint nem sikerült az igazmondás

Karácsony Gergely: A Fidesznek megint nem sikerült az igazmondás

Karácsony Gergely a Kossuth téren (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Budapest főpolgármestere Facebook-posztban reagált, elmondása szerint nem az autósoknak üzent, amikor azt javasolta a fővárosi dugókra panaszkodó Hollik Istvánnak, a Fidesz kommunkációs igazgatójának, hogy olyan esetekben, amikor a belvárosban csúcsidőben pár száz métert gyorsabban lehet megtenni gyalog, mint autóval, szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog.

– A fékezhetetlen agyvelejű Hollik István a minap azon háborgott a Facebookon, hogy a belvárosban, csúcsidőben, pár száz métert gyorsabban lehet megtenni gyalog, mint autóval. Ez valószínűleg a világ összes nagyvárosában így van, leszámítva azokat, ahol a belvárosba egyáltalán nem is lehet autóval behajtani. Egy újságírói kérdésre válaszolva azt javasoltam képviselő úrnak, hogy ilyen esetben esetleg szálljon ki az autóból és menjen gyalog – idézte fel közösségi oldalán Karácsony Gergely, aki szerint „a Fidesznek megint nem sikerült az igazmondás”.

A főpolgármester ugyais hazugságnak minősítette azt Fidesz által a közösségi médiában hangoztatott állítást, hogy ezt a budapesti autósoknak üzente volna.

– Ez természetesen nem igaz. Budapesten sok dugó volt, Tarlós István főpolgármestersége idején ugyanis a másfélszeresére nőtt a városban az autóforgalom, viszont elmaradtak fontos beruházások, amiket most nekünk kell pótolni. Zajlik a 3-as metró – az ország legforgalmasabb közösségi közlekedési infrastruktúrája – belvárosi szakaszának a felújítása és elkezdődött a pesti alsórakparté is. És a jövő héten a Lánchíd felújítása is abba a szakaszba lép, amikor már az autósok sem használhatják. Köszönjük a városban közlekedők türelmét! – írta Karácsony Gergely.

A főpolgármester a Fidesztől azt kérte, hogy „szálljanak le a hazugságvonatról és menjenek a..., menjenek gyalog.”