Megjelentek az egészségügyi intézmények megújított maszkviselési szabályai

Megjelentek az egészségügyi intézmények megújított maszkviselési szabályai

Nyíregyháza, 2021. június 24. Adamecz Imre címzetes fõorvos háziorvos beolt egy nõt az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésû, koronavírus elleni vakcinájának második adagjával nyíregyházi háziorvosi rendelõjében 2021. június 24-én. MTI/Balázs Attila

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Közlönyben megjelentették az egészségügyi és szociális intézményekben ápolt betegekre, illetve a dolgozókra vonatkozó, némiképp változtatott maszkviselési szabályokat. Az új rendelkezések nem változtatnak azon, hogy bizonyos kivételektől eltekintve ezekben az intézményekben mindenki köteles maszkot viselni.

A kivételek, amikor nem kötelező maszkot viselni:

  • az egészségügyi intézményben ápolt beteg az elhelyezésére szolgáló kórteremben nem köteles maszkot viselni.
  • A hatodik életévét be nem töltött kiskorú, valamint az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal vagy autizmus spektrumzavarral élő személy nem köteles maszkot viselni.
  • Az egészségügyi intézményben foglalkoztatott személy nem köteles maszkot viselni a betegellátásra nem szolgáló, betegforgalom számára nyitva nem álló, pihenésre és étkezésre szolgáló helyiségekben, orvosi és nővérszobában és, irodai és egyéb munkahelyen.