24.hu: Három hónappal meghosszabbították Herczeg Zoltán letartóztatását

24.hu: Három hónappal meghosszabbították Herczeg Zoltán letartóztatását

Egy festmény Herczeg Zoltánról. (Forrás:a divattervező közösségi oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rács mögött tölti a karácsonyt és az újévet H. Zoltán, akit október 21-én fogtak el egy másik férfival együtt a rendőrök drogkereskedelem gyanúja miatt – tudta meg a 24.hu.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a letartóztatás további három hónappal történő meghosszabbítására tett indítványt az október 23-án letartóztatott férfi esetében. A nyomozási bíró ülés tartása nélkül határoz a hosszabbítás tárgyában, a döntésről az ügyészségnek nincs tudomása – mondta a portál megkeresésére Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője, hozzátéve, a gyanúsított nem tett vallomást a folytatólagos kihallgatása során. Amint megírtuk, a divattervező korábban a drogfogyasztást elismerte, a kábítószerrel való kereskedést azonban tagadta kihallgatásán.

Mivel a másik gyanúsítottat csak november 3-án tartóztatták le, ezért az ő esetében még idő előtti a kényszerintézkedés meghosszabbításával kapcsolatos döntés.

A 24. értesülése szerint a bíróság egyetértett az ügyészség indítványával, és február 23-ig meghosszabbította drogkereskedelemmel gyanúsított H. Zoltán letartóztatását.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a BRFK nyomozói két férfit fogtak el a IV. és a XIII. kerületben október 21-én, egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm marihuánát és 16 gramm kokaingyanús port, a másik férfinál körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port, az elsődleges adatok szerint kokaint találtak. 

Címkék: Herczeg Zoltán