24.hu: Nyomozás indult M. Richárd börtönbeli ellátása miatt

24.hu: Nyomozás indult M. Richárd börtönbeli ellátása miatt

Az elsőrendű vádlott M. Richárd az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nyomoznak M. Richárd börtönbeli egészségügyi ellátása miatt – tudta meg a 24.hu. A lap szerint még nincs gyanúsított az ügyben.

A Dózsa György úti baleset miatt három és fél év fogházra ítélt férfi jogi képviselője feljelentést tett az év elején azért, mert az akkor még börtönben tartózkodó ügyfele szerinte nem kapott megfelelő kezelést tavaly decemberi sztrókja után. A portál megkereste a Központi Nyomozó Főügyészséget, hogy megtudják, indult-e büntetőeljárás az ügyvéd januári feljelentése alapján. Arról tájékoztatták őket, hogy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt van folyamatban nyomozás a Győri Regionális Nyomozó Ügyészségen. Az eljárásban gyanúsítotti kihallgatásra nem került sor, és újabb feljelentés sem érkezett az ügyészségre a férfi halála után.

A lap emlékeztetett: M. Richárdot válságos állapotban vitték tavaly év végén a berettyóújfalui börtönkórházba, áprilisban ismét agyvérzést kapott, majd múlt hét közepén folyamatosan romlani kezdett az állapota és annyira felszökött a láza, hogy azt a gondos kezelés ellenére sem tudták levinni az orvosok. Ezt már nem bírta el a férfi szervezete és múlt csütörtökön este meghalt.