26 bevándorló volt a felborult kisbuszban

26 bevándorló volt a felborult kisbuszban

A balesetet szenvedett járművön lévő külföldiek (Forrás: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Árokba hajtott egy kisbusz kedden délelőtt Kiskunlacháza térségében – ezt a rendőrség közölte. A felborult járműből azonban a sofőr, valamint a raktérben utazók is kiszálltak és elszaladtak.

A helyszínre érkező rendőrök végül 26, magát szír állampolgárnak valló férfit felkutattak, ám egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni, hogy jogszerűen tartózkodna Magyarországon. Az illegális migránsokat ezért – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészéssel gyanúsítható, jelenleg szökésben lévő sofőr elfogása érdekében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai megtették a „szükséges intézkedéseket”. Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.