4,4 millióra büntették Jakab Pétert a parlamenti krumplis akciója miatt

4,4 millióra büntették Jakab Pétert a parlamenti krumplis akciója miatt

Jakab Péter Jobbik-elnök krumplit osztott volna Orbán Viktornak, ám ebben kormánypárti képviselők megakadályozták (Fotó: Jobbik / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Példátlan, 4,4 millió forintra büntette Kövér László Jakab Péter a múlt heti parlamenti akciója miatt. Erről a Jobbik elnöke a Facebookon számolt be.

A Magyar Hang is megírta, hogy múlt hétfőn a Jobbik elnöke az úgynevezett azonnali kérdések órájában Orbán Viktor miniszterelnöknek tett fel kérdést a borsodi időközi országgyűlési választásról. A rövid csörte után egy zsák krumplit akart odaadni a kormányfőnek, ám ebben – mások mellett – Kövér László és Kocsis Máté megakadályozta.

– Egy jogállamban nyilván lehetne jogi útra terelni az ügyet, de mi nem élünk jogállamban. Annyit tehetünk, hogy a mentelmi bizottsághoz fellebbezünk, de azért nagy csodavárás nincs ebben a kérdésben – mondta a büntetés kapcsán a Jobbik elnöke az Alfahírnek. Szavai szerint „úgy működik a rezsim, hogy aki kimondja az igazat, nevezetesen hogy a rezsim nyomorban tartja a magyarokat, és egy zsák krumplival megvásárolja őket, azt négy és fél millióra büntetik”. Beszélt arról is, hogy az összeg nagysága jelzi, hogy a jelenlegi kormány a fehérorosz vezető, Lukasenka útját követi.

Jakab Péter úgy fogalmazott, hogy kitartanak az „igaz ügyük mellett” és nem hagyják, hogy fehérorosz sorsa jusson az ország, amit „2022-ben felszabadítanak a rezsim alól”.