825 millióból épül a fűtött műfüves focipálya Felcsúton

825 millióból épül a fűtött műfüves focipálya Felcsúton

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke Felcsúton, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián 2018. október 27-én. A NOB elnöke a Budapesten zajló birkózó-világbajnokság eseményeire érkezett Magyarországra (Fotó: MTI/Puskás Akadémia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány a 2022-23-as idényben összesen 1,16 milliárdnyi TAO-támogatást kapott, így egy újabb létesítmény épülhet fel a magyar futball fővárosában.

Az Mfor beszámolója szerint a több mint egymilliárd forintból 825 millió forintot fordítanak tárgyi, közelebbről ingatlanberuházásra, a többit személyi kiadásokra költik. Minthogy Felcsúton gyakorlatilag minden van már, kivéve fűthető műfüves focipálya, így most az is lesz.

Az 50-szer 80 méteres fedett pálya nyárra fog elkészülni (arról nem tudni, hogy akkor is fűteni fogják-e).

A sportfejlesztési programjukban így indokolják a projektet: „téli fedett műfüves pályát építünk az akadémián tanulók számára, hogy a téli hónapokban is folyamatos és színvonalas edzést tudjunk számukra biztosítani. A fedett műfüves pálya megvalósulásának időpontja 2023. június hónap.”

Az MLSZ elfogadta a tervet, és már át is utalták a pénzt. Csak aztán ki tudják fizetni a rezsit.