A 4iG vezetője elmondta, miért maradt el a T-Systems felvásárlása

A 4iG vezetője elmondta, miért maradt el a T-Systems felvásárlása

Fotó: Wikimedia/ Heidas

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cáfolta Jászai Gellért, a 4iG vezetője azokat a piaci pletykákat, hogy a tulajdonostársak közötti ellentétek miatt léptek vissza a T-Systems megvásárlásától. A meghiúsult üzletről az elnök-vezérigazgató a Portfóliónak nyilatkozott.

Kedden derült ki, hogy a korábbi tervekkel ellentétben mégsem vásárolja meg a Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért érdekkörébe tartozó 4iG Nyrt. a T-Systems-t. A hírt közlő Index akkor azt írta, a NER-nek azért lett volna fontos a cég megszerzése, mert az informatikában jelentős a lakosság és a vállalatok fogyasztása is, de az igazán nagy fejlesztések, a digitalizáció, a modernizáció, és az e-ügyintézés nagymértékben az állam feladata, és a politika szívesen vonná a figyelme alá ennek a területnek a cégeit is, „királyi beszállítót” keresnek.

– A visszalépésünk mögött inkább olyan dilemmák állnak, mint például az osztalékfizetési politika. Egy ilyen volumenű tranzakcióval járó hitelfelvétel ugyanis hosszú évekre korlátozta volna a 4iG lehetőségeit. Márpedig mi már az idei csúcsév után is osztalékot akarunk fizetni – fogalmazott most Jászai Gellért. Azt is mondta, hogy a 4iG főrészvényesei nem csak egyetértésben működnek, hanem konszenzus volt ebben a kérdésben is.

Jászai arról is beszélt, hogy a T-Systems akvizíciójának elmaradásától függetlenül továbbra is dinamikus bővülést terveznek akár más felvásárlásokkal, vagy stratégiai szerződések megkötésével.