A bérek fizetésére sem maradt pénz a tenisz szövetségben, lemondott az elnökség

A bérek fizetésére sem maradt pénz a tenisz szövetségben, lemondott az elnökség

Szűcs Lajos (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

3,53 milliárd forintot igényelt a sportért felelős államtitkárságtól még áprilisban a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöke, Szűcs Lajos, derült ki az Indexhez eljutott levélből.

„Kérem tisztelettel, hogy járjon el annak érdekében, hogy a pénzügyi konszolidáció összege a lehető legrövidebb időn belül a szövetség rendelkezésére állhasson, különös tekintettel arra, hogy már a havi bérek fizetésekre sincs elegendő forrás" – írta a Szabó Tünde államtitkárnak küldött levélben Szűcs, aki fideszes országgyűlési képviselő is.

Az MTSZ-ben hétfőn elnökségi ülés volt, ekkor három tag (Bársony Farkas, Dudik János, Gém Péter) jelentette be a lemondását, az egyik távozót megdöbbentette a hiány mértéke. A szövetség így még éppen határozatképes volt, aztán szerda délután még ketten távoztak (Molnár György és Viszló Csaba), így teljes tisztújítást kell tartani. Ezt az elnökséget 2018-ban választották meg, Szűcs azonban már 9 éve elnök – írta a lap.

A szövetség körüli botrányokról több cikkben is beszámoltunk, az ügyek miatt NAV-vizsgálat is indult.

Az Index szerint Szűcs utódjáról már régóta egyeztet a Fidesz, de ilyen tartozással nehéz lesz találni valakit, aki elvállalja. Az Emmi egyébként valamennyi kiemelten támogatott szövetségtől egységesen 20 százalékos támogatást von el a koronavírus-járvány miatt.

Juhász Gábor főtitkár az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában azt közölte, hogy a közgyűlés lebonyolítási feltételeit az MTSZ vizsgálja, tekintettel a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetre.

„A rendelkezés azt jelenti, hogy az elnökségi tagok lemondása érvényes, hatályos, ugyanakkor feladatukat az újabb tisztségviselő megválasztásáig, de legfeljebb 90 napig el kell látniuk. (Szűcs Lajos) elnök úr a teljes tisztújítás kiírása mellett határozott, ennek feltételeit azonban – szintén a vészhelyzetre vonatkozó jogszabályok alapján – ennek az elnökségnek kell meghoznia. Ez alapján jelenleg a lemondott elnökségi tagok is úgy tekintendők, hogy feladatukat a korábbiak szerint ellátják” – írta ki Juhász Gábor.