A DK 150 ezer forintot ígér a nyugdíjasoknak

A DK 150 ezer forintot ígér a nyugdíjasoknak

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció azt ígéri, hogy ha Dobrev Klára alakít kormányt, akkor minden nyugdíjas 150 ezer forintot kap.

Oláh Lajos, a DK országgyűlési képviselője szerdai, online sajtótájékoztatóján korábbi ígéretüket megismételve azt mondta, hogy a nyugdíjasok százezer forint kárpótlást kapnak a nyugdíjak svájci indexálásának megszüntetése, valamint további ötvenezret a koronavírus-járvány és a válság alatt bekövetkezett áremelkedés miatt.

Oláh Lajos közölte: kedden megjelent az a rendelet, aminek alapján a júniusi kiegészítő nyugdíjemelés átlagosan 848 forintot jelent fejenként, de olyan érintett is van, aki csak 247 forintnyi emelést kap. Hozzátette, hogy a nyugdíjak svájci indexálásának megszüntetésével a döntéshozók tíz év alatt "akár 1,2 millió forintot is kivehettek a nyugdíjasok zsebéből", de a kabinet a válság alatt sem nyújtott segítséget az időseknek – számolt be az MTI.

A kormány még tavaly a 13. havi nyugdíj visszaépítéséről döntött, ám nem egy, hanem négy részletben. Idén januárban az ellátásuk 25 százalékát kapták meg pluszban a nyugdíjasok, 2022-ben kétheti, 2023-ban három heti nyugdíj összege járhat nekik nyugellátáson felül, a teljes 13. havi nyugdíj összegét először 2024 januárjára helyezi kilátásba az erről szóló törvény.