A DK feljelentést tett a Völner-ügyben

A DK feljelentést tett a Völner-ügyben

Völner Pál (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció (DK) hivatali kötelesség megszegésének gyanúja miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen Völner Pál fideszes képviselő ügyében - közölte a DK szóvivője hétfőn online sajtótájékoztatón.

Barkóczi Balázs azt mondta, felveti a politikai befolyásolás lehetőségét, hogy Völner Pál nem került sem előzetes letartóztatásba, sem házi őrizetbe. Az ügyészség magatartása már több mint egy hónapja teszi lehetővé, hogy Völner Pál bizonyítékok eltüntetésével és a tanúk esetleges befolyásolásával akadályozza a nyomozást - jelentette ki az ellenzéki politikus, aki különösen érthetetlennek nevezte, hogy a fideszes képviselő még mindig szabad lábon van, miközben nem tett beismerő vallomást, „nem működött együtt a hatóságokkal, nem válaszolt a kérdésekre, a megbánás legkisebb jelét sem mutatta”.

Orbán Viktor miniszterelnök számára nyilvánvalóan azért kedvező az ügyészség tétlenkedése, mert így gátlástalanul használhatja Völner Pált egy esetleges kétharmados parlamenti szavazásnál - értékelt Barkóczi Balázs.

A párt közleményében így fogalmaz: „több mint egy hónapja robbant a hír, hogy Völner Pál, Varga Judit elsőszámú helyettese alkalmamként 2 és 5 millió forint közötti összeget fogadott el a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, amiért az egykori államtitkárra 5 és 10 közötti szabadságvesztés is várhat. De hiába egyértelmű, hogy a Völner-gate az elmúlt évek egyik legnagyobb korrupciós botránya, Völner továbbra is szabadlábon van. A Demokratikus Koalíció ezért feljelentést tett ismeretlen tettes ellen hivatali kötelesség megszegésének gyanújával.”

A DK szerint az, hogy Völner Pál a mai napig nem került sem előzetes letartóztatásba, sem háziőrizetbe, felveti a politikai befolyásolás lehetőséget. „Orbán Viktor számára azért kedvező az ügyészség tétlensége, mert így a miniszterelnök gátlástalanul használhatja őt egy kétharmados parlamenti szavazásnál, ahogyan azt Simonka György esetében is láthattuk. A DK felháborítónak tartja, hogy ma Orbán Viktor politikai akarata alapján működhet a magyar igazságszolgáltatás, és hogy az ügyészség már több mint egy hónapja hagyja, hogy Völner bizonyítékok eltüntetésével és a tanúk esetleges befolyásolásával akadályozza a nyomozást. A DK válaszokat vár: a hatóságok Orbán Viktor akaratát kiszolgálva hagyják futni Völnert?” - teszi fel a kérdést a párt.