A DK nemmel fog szavazni a Fidesz korrupcióellenesnek szánt javaslataira

A DK nemmel fog szavazni a Fidesz korrupcióellenesnek szánt javaslataira

Sebián-Petrovszki László (Fotó: Demokratikus Koalíció / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A DK nem fogja megszavazni a Fidesz korrupciót támogató törvényjavaslatait. Mi jogállamot, független igazságszolgáltatást és korrupció elleni harcot szeretnénk, nem csak azoknak a látszatát – erről írt közleményében Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője vasárnap. Emlékeztetett: az Országgyűlés hétfőn és kedden fog szavazni azokról a fideszes törvényjavaslatokról, „amelyekkel Orbán Viktor el akarja hitetni az Európai Bizottsággal, hogy véget vet az uniós pénzek ellopásának. A javaslatcsomag azt a célt szolgálja, hogy újra meginduljanak az uniós pénzek, amiket majd el lehet majd lopni”. 

A politikus így jelezte:

• „Nem fogjuk megszavazni a társadalmi részvételről szóló törvénymódosítást, hiszen sehogy sem szankcionálja azt, ha a Fidesz reggel kitalál, estére pedig megszavaz egy törvényt.

•  Nem fogjuk megszavazni az Integritás Hatóságról szóló törvényjavaslatot, hiszen az elnökét a fideszes ÁSZ-elnök javaslatára a fideszes köztársasági elnök nevezheti ki.

•  Nem fogjuk támogatni azt a törvényt sem, amely szerint továbbra is fideszes miniszterek és képviselők ülhetnek majd a közpénzből létrehozott alapítványok kuratóriumaiban”.

Sebián-Petrovszki közleményét azzal zárta: a Fidesz javaslatai között egyetlen olyan sincs, ami valódi változást hozhatna, ezért nem fogja megszavazni a DK a Fidesz „korrupciót támogató” törvényjavaslatait.