A fideszes képviselő Orbán Viktornál járta ki a pályázatot, majd nyert is rajta a családja

A fideszes képviselő Orbán Viktornál járta ki a pályázatot, majd nyert is rajta a családja

Witzmann Mihály, a Fidesz országgyűlési képviselője beszédet mond a Ságvár és Som között megépült 5,6 kilométeres kerékpárút átadásán Ságváron 2020. szeptember 9-én (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jól szerepelt Witzmann Mihály fideszes politikus családja a szálláshely-fejlesztésre kiírt Kisfaludy-pályázaton, felesége 2,4 milliót, az édesanyja pedig 2 millió forint állami pénzt kapott a balatonlellei szálláshelyeik csinosítására – írta a Blikk. A sikerért természetesen meg kellett dolgozni. A képviselő még nyáron büszkélkedett el vele a Facebookon, hogy ő maga járta ki Orbán Viktornál, hogy magánhelyeket is támogasson az állam.

– Év elején személyesen kezdeményeztem miniszterelnök úrnál, hogy a magánszálláshelyek fejlesztését is támogassa a kormány. A tárgyalások eredményesnek bizonyultak, így a Magyar Turisztikai Ügynökség már májusban meghirdette a magán- és egyéb szálláshelyek fejlesztését célzó pályázati felhívást. A kezdeményezéssel az volt a célom, hogy a szállodák, kempingek és a panziók mellett a legkisebbek, azaz a magánszálláshely-kiadók is részesülhessenek állami támogatásban – írta a júliusi posztjában Witzmann.

Örömét minden nyertessel meg akarta osztani: „Jó hír a magánszálláshely-pályázatok nyerteseinek! 2021. március 31-ig meghosszabbítják az elnyert pályázatok megvalósítási határidejét! Sokan megkerestek az elmúlt hónapokban ezzel a kéréssel. Köszönöm a kormánynak és a Magyar Turisztikai Ügynökségnek, hogy kérésünket meghallgatva meghozták a kedvező döntést!” – jelentette be képviselő, aki azt az egy apró részletet hagyta csak ki a diadalmas beszámolójából, hogy erőfeszítéseinek hála a családja 4,4 millió forint közpénzzel gazdagodott.

A képviselő a Blikknek hangsúlyozta, a családja sikere senkinek sem okozott semmilyen hátrányt. – Édesanyám és anyósom a nyolcvanas évek eleje óta – vagyis közel 40 éve – foglalkozik magánszálláshely-kiadással. Ez a Balatonnál egyébként egyáltalán nem számít kuriózumnak! Anyósom lakásának kiadása 2001 óta a feleségem nevén szerepel, akit 2003-ban ismertem meg, majd 2007-ben vettem feleségül – mondta, hozzátéve, hogy az elnyert összegeket a pályázatban megadott szálláshelyek fejlesztésére fordítják, illetve fordították, a kiírásnak tökéletesen megfelelő módon.

A július 15-én lezárt pályázaton összesen 16 ezren indultak, és 13 471-en kaptak szobánként egymillió forintos támogatást, összesen 45 milliárd forintot osztott így ki a kormány.