A fideszes politikus szerint is kormányplakát a CÖF háborúpártizós plakátja

A fideszes politikus szerint is kormányplakát a CÖF háborúpártizós plakátja

A fideszes Mészáros Lajos videójának képkockái

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy fideszes országgyűlési képviselő annyira felháborodott azon, hogy leragasztották az ellenzéket háborúpártizó egyik dunaújvárosi plakátot, hogy elszólta magát és kormányplakátnak nevezte azt.

Hivatalosan a Fidesszel mindenben egyetértő, a kormányt kampányokkal segítő Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) tulajdonában álló cég, a Kövess Minket indított országos kampányt arról, hogy az ellenzék háborúpárti. Mint korábban megírtuk, a kampány pikantériája, hogy a hirdetés kreatív tartalmát – vagyis a szöveget, a fényképet és a stílusjegyeket – a cég változtatás nélkül vette át a Fidesz május végi Youtube-reklámjából. Ez nyílt beismerése annak, hogy a békemeneteiről is ismert CÖF nem önálló entitás, lényegében a kormánypárt meghosszabbított karjaként vagdalkozik. A Fidesz-közeli alapítvány tavaly 637 millió forintból gazdálkodott, melyből 580 milliót adomány formájában kaptak. Nem kelt különösebb meglepetést az adományozók köre sem. A lapunk által talált dokumentumok alapján a Fidesz pártalapítványa tavaly 65 millió forintot, idén 70 milliót küldött a CÖF-nek; a Rogán Antal közvetett felügyelete alatt működő Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. pedig tavaly 70 millió forinttal segítette a Fidesz szövetségesét.

Azt ugyanakkor rendre tagadja mind a CÖF, mind a kormány, hogy nekik szerveznék ki a kampányokat. És akkor most jött Mészáros Lajos, a Fejér megyei 4-es választókerület fideszes országgyűlési képviselője. A politikus a Facebookra töltött fel egy videót, amelyben amiatt háborodott fel, hogy hogy Kálló Gergely, dunaújvárosi jobbikos politikus átragasztotta a háborúpártizó óriásplakátot, többek között Putyin, Orbán és Szijjártó arcképét ráhelyezve. Na, itt Mészáros úgy fogalmazott, hogy Kálló „átragasztotta a kormány plakátját”, ezzel elismerve, hogy valójában közpénzből finanszírozott kampányt folytat a CÖF.

Kálló Gergely úgy reagált a videóra, hogy „mi eddig is tudtuk, hogy a Civil Összefogás Fórum (CÖF) nevű álcivil szervezetet a magyar adófizetők pénzéből az Orbán-kormány pénzeli, és használja fel hecc-kampányaihoz (pl. a mostanihoz is), de ezt ugye nyíltan még senki nem ismerte be. Köszönjük, hogy épp Ön tette meg, képviselő úr, bár lehet, hogy emiatt nem lesznek túl boldogok a pártközpontban.”