A gyógyszerészeti intézet költözhet a Szabolcs utcai hajléktalankórház helyére

A gyógyszerészeti intézet költözhet a Szabolcs utcai hajléktalankórház helyére

Fotó: Unsplash/Jonathan Rados

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet helyezhetik el a Szabolcs utcában – írta meg vasárnap délután a Magyar Nemzet. Arról az ingatlanról van szó, ahonnan ki kell költöznie a főváros által működtetett hajléktalankórháznak.

Lapunk is beszámolt arról, hogy Karácsony Gergely főpolgármester a napokban jelezte, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egyoldalúan felmondta a bérleti szerződést a Fővárosi Önkormányzattal a XIII. kerületi Szabolcs utcai ingatlanra, amelyben jelenleg a hajléktalan embereket ellátó kórházat működteti a főváros. A főpolgármester bejegyzése szerint az ok, hogy a kórház helyére „központi költségvetési szervet” költöztessenek. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő erre azt közölte, hogy a Fővárosi Önkormányzat kilenc hónapja tisztában van azzal, hogy a Szabolcs utcai kórház bérleti jogviszonya meg fog szűnni, mivel értesítést kapott erről.

Eddig azonban azt nem lehetett tudni, hogy pontosan milyen intézmény költözne az ingatlanba. A Magyar Nemzet most azt írta, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI). Információik szerint azért született meg ez a döntés, hogy az intézet a legmodernebb, XXI. századi körülmények között végezhesse feladatait.

A 24.hu közben arra hívta fel a figyelmet, hogy az OGYÉI jelenleg a Zrínyi utcában működik, egy olyan épületben, amit három éve feltűnően olcsón, a becsült árnál milliárdokkal olcsóbban vettek meg az államtól egy MNV-árverésen. A cikk szerint Habony Árpád barátjának, Michael Gagelnek az üzlettársa volt a gyanús állami ingatlanárverés győztese. A Zrínyi utca 3-at azzal a feltétellel vették meg az árverésen 2017-ben, hogy a nyertes köteles volt ingyen bérbe adni az épületet az ott lévő állami szervnek, azaz az OGYÉI-nek határozatlan ideig. A gyógyszerügynökség Szabolcs utcába költözése után tehát más célra is hasznosíthatóvá válik a Four Seasons szálloda hátsó falával határos épület.