A jövő hét elején 36-37 fok is lehet

A jövő hét elején 36-37 fok is lehet

Képünk csak illusztráció. Hőség a Balatonnál (Fotó: Laci Molnár/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Érkezik az idei nyár második hőhulláma: a jövő hét elején már 36-37 Celsius-fokot is elérhet a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délutáni videójából.

Kiss-Szabó Zsanett meteorológus elmondta: továbbra is a mediterrán ciklon határozza meg Európa nagy részének időjárását, ezáltal egyre nagyobb területre szubtrópusi levegő áramlik, és ez a meleg, forró levegő Magyarország területét is el fogja érni. Így az előttünk álló időszakban hőségre, kánikulára kell majd készülni. A mediterrán térségben lesz a legmelegebb kontinensünkön, arrafelé a 40 fok feletti hőmérsékletek sem lesznek kizártak. Mint mondta, a melegedés a jövő hét első felében is folytatódik, és egyre enyhébbek lesznek az éjszakák, hajnalok.

A jövő hét közepén azonban egy gyenge hidegfront, illetve hullámzó frontrendszer alakulhat ki a Kárpát-medence környezetében, amelyek mérsékelhetik a meleget, de ezek pályája még bizonytalan. A meteorológiai szolgálat szerint vasárnap délután 29-34 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Hétfőn 31 és 36 fok közötti hőmérséklet várható a legmelegebb órákban, kedden és szerdán pedig már 30-37 fok, miközben hajnalban is csak 16-23 fok közé hűl a levegő.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken közös közleményben jelentette be: másodfokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére.

(MTI / Magyar Hang)

Címkék: hőség, OMSZ