„A kezelések miatt a kicsi örökkén sír”

„A kezelések miatt a kicsi örökkén sír”

Tímea és Izabella (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Izabella hároméves. Leukémiában szenved. Most éppen jobban van, mint korábban volt, pár napja mentek haza édesanyjával a kórházból.

(...)

A szülőknek heti háromszor kell Budapestre, a Heim Pál Gyerekkórházba felutazniuk a kislánnyal Cecéről, ez 220 kilométer oda-vissza. Az édesanya, Lakatos Tímea főállású anya. (…) A családnak a legnagyobb nehézséget a fővárosba járás jelenti. Nem a praktikus dolgok, hogy például egyikük Izabellával van a kórházban, míg a másik a többi gyerekkel otthon, mert ezeket megoldják valahogy. Hanem a kezelésekkel járó pénzügyi kiadások. Amikor rákérdezek a részletekre, Tímea azt mondja, sokszor a benzinpénz előteremtése is gondot okoz nekik.

(...)

A cecei önkormányzat egyszer gyűjtést indított a családnak, de az önkormányzatnál azt mondták, nem sok pénz jött össze. Mert az a helyieknek sincsen. Beszéltem a cecei roma nemzetiségi önkormányzat egyik képviselőjével, Szalai Ilonával, mint mondta, ők leginkább szervezéssel, szállítással tudnának segíteni. Ha nem lenne veszélyhelyzet a koronavírus miatt, a szomszédos cigány önkormányzatok jótékonysági estet szerveznének a kislánynak, augusztusban volt már ilyen rendezvény egy másik gyereknek, akkor elég szép pénz gyűlt össze. Most viszont ilyesmire nincsen lehetőség.

Ha valaki szeretné támogatni a családot, ezen a számlaszámon teheti meg: Lakatos Tímea, 58100051-10015490. IBAN szám: HU41 5810 0051 1001 5490 0000 0000 Takarékbank Zrt.

A teljes riportot a családról és az őket érintő nehézségekről elolvashatja a Magyar Hang december 11-én megjelent 2020/50. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/50. számban? Itt megnézheti!