A kínai vakcinát is előállítja majd a magyar oltóanyaggyár

A kínai vakcinát is előállítja majd a magyar oltóanyaggyár

Szijjártó Péter a kínai külügyminiszterrel (Fotó: Szijjártó Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyarországon jelenleg építés alatt álló Nemzeti Oltóanyaggyár alkalmas lesz a koronavírus elleni kínai vakcina előállítására is, ami nagy stratégiai előnyt jelent majd az ország számára – jelentette be az MTI beszámolója szerint Szijjártó Péter hétfőn Kínában.

Facebook oldalán pedig a külügyminiszter azzal méltatta kínai kollégáját, hogy segítségének köszönhetően lehetőség nyílt a Sinopharm oltóanyagának megvásárlására, „aminek hála mára több mint egymillió magyar ember életét tudtuk biztonságba helyezni”. Az oltás magát az életet jelenti, éppen ezért Magyarország soha nem tekintett sem ideológiai, sem geopolitikai kérdésként a vakcinákra, a kormány egyszerűen emberéleteket akart menteni. – Célunk tehát nem lehetett más mint a leggyorsabban hatásos és biztonságos oltóanyagokat szerezni ahhoz, hogy a magyar embereket biztonságban helyezzük. Mára kimondhatjuk, hogy a magyar oltási program a világ élmezőnyében van, mindez pedig elképzelhetetlen lett volna kínai vakcinák nélkül – közölte.

A Nemzeti Oltóanyaggyár Debrecenben épül, a megvalósítását kiemelt jelentőségű projektté nyilvánította a kormány. Saját vakcina előállítása is zajlik, a kormány korábbi jelzése alapján hazai koronavírus elleni vakcina várhatóan 2022 második felére készülhet el.