A kormány jelszavával kampányol az oltás mellett Gyurcsány Ferenc

A kormány jelszavával kampányol az oltás mellett Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány Ferenc az oltásra buzdító videóban (Forrás: Gyurcsány Ferenc Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A kormány kihagyott az oltásra buzdító kampányukból, de én megcsináltam helyettük is a saját verziómat – ezzel vezette fel a koronavírus elleni vakcinák elfogadását sürgető rövid videóját Gyurcsány Ferenc.

A kormány részéről rendre oltásellenességgel vádolt Demokratikus Koalíció elnöke a bő félperces felvételen arról beszél, hogy a politikának van jobb, kellemesebb, illetve időnként nagyon nehéz része. Az egyik legszebb és legszerethetőbb pillanatának azt nevezte, amikor lehet találkozni az emberekkel. Erre pedig akkor van lehetőség félelem nélkül, ha tudjuk, hogy nem kaphatjuk el a vírust. Így azt javasolta mindenkinek, hogy oltassa be magát.

A videó végén a kormányzati buzdítókampányból már ismert „az oltás életet ment” szlogen olvasható, a regisztrációs oldal linkjével együtt.

A kormány és maga Orbán Viktor is rendre azt állítja az ellenzékről, hogy oltásellenes. Fő hivatkozási alapjuk egy olyan, az ellenzék által jegyzett határozati javaslat, amely egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását szorgalmazta még idén január végén. Ebben szó szerint a következő szerepel: „Az ellenzéki pártok alapvetően oltáspártiak, hangsúlyozzuk, és nagyon javasoljuk, hogy a koronavírus járvány elleni küzdelemben mindenki oltassa be magát az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinákkal. Ugyanakkor álláspontunk az, hogy a magyar emberek egészségének védelme érdekében, ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelye nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség. A nem engedélyezett kínai vakcinával kapcsolatban az is problémát jelenthetet, hogy csökkentheti az oltási kedvet az Európai Unió által engedélyezett vakcinák tekintetében is.” A szövegezéskor még nem vizsgálta és így nem is engedélyezte az európai gyógyszerügynökség sem a kínai Sinopharm, sem pedig az orosz Szputnyik V oltóanyagot.