A külföldön beoltottak is kapnak védettségi igazolványt

A külföldön beoltottak is kapnak védettségi igazolványt

Védettségi igazolvány (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kaphatnak itthon védettségi igazolványt azok a magyar állampolgárok is, akik valamelyik uniós vagy NATO-tagállamban kapták meg a koronavírus elleni védőoltást – jelentette be a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely.

A külföldön kapott oltások miatt sok panasz érkezett, lapunk is beszámolt olyan helyzetekről, amikor valaki az Európai Unióban vette fel a vakcinát akár már hetekkel, hónapokkal korábban, ám itthon mégsem élvezhette a védetteknek járó kedvezményeket. Márpedig csak azok ülhetnek be itthon az éttermek belső tereibe vagy éppen azok mehetnek szállodába, focimeccsre, akik rendelkeznek a plasztikkártyával.

Így járt egyébként a Magyar Hang lapigazgatója is, aki március 27-én kapta meg a második adag Pfizer vakcinát Székelyudvarhelyen, erről birtokában volt a román Egészségügyi Minisztérium hivatalos oltási bizonyítványa is. Itthon mégsem jutott el addig a pontig, hogy elismerjék a védettségét.

Gulyás Gergely a bejelentéssel együtt annyit árult el, hogy a kormány már dolgozik a részleteken, annyi biztos, hogy a plasztikkártyához szükség lesz a külföldi hivatalos papírokra. Szavai szerint várhatóan jövő héten már működni fog a rendszer.