A Mi Hazánk másodszorra is átragasztotta az anyaság árnyoldalait bemutató ARC plakátot

A Mi Hazánk másodszorra is átragasztotta az anyaság árnyoldalait bemutató ARC plakátot

Átragasztotta az ARC kiállítás egyik plakátját a Mi Hazánk (Fotó: Dúró Dóra / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Családellenesnek” nevezte, majd átragasztotta nemrég az ARC kiállítás egyik, az anyaság árnyoldalát bemutató plakátját a Mi Hazánk alelnöke, Dúró Dóra. Ugyan mint beszámoltunk róla, a plakátot ezt követően helyreállították, most vasárnap a párt ismét átalakította – derült ki Novák Előd sajtótájékoztatójából, amelyről az MTI írt. 

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, újra „kiegészítik” a „családellenes” plakátot, mert a szülői szereppel kapcsolatos nehézségekről lehet és kell is beszélni, „azonban a tudatos gyermektelenség ideológiáját szolgáló, magyar gyermekek megszületése ellen kampányoló, tehát magyarellenes propaganda nem elfogadható”. Ráadásul a plakát olyan dolgokkal azonosítja az anyaságot, a gyermekvállalást, amelyek nem csak, hogy károsak, de nem is igazak – tette hozzá a parlamenti képviselő. Novák Előd azt is megjegyezte, hogy soha olyan kevés gyermek nem született Magyarországon, mint tavaly, idén pedig tovább csökkent a termékenységi ráta. Az esemény végén a képviselő és a párt aktivistái az óriásplakát két oldalán elhelyezték a Mi Hazánk két kisebb, „A nők legnagyobb dicsősége az anyaság!”, illetve „A legférfiasabb dolog az apaság!” feliratú plakátját.

A Mi Hazánk ellenérzését kiváltó plakát egyébként a gyermekvállalás nehézségeit bemutató szavakat, kifejezéseket sorol fel, mint például „kialvatlanság” vagy hogy „sosincs idő”, eredeti formájában pedig így néz(ett) ki: