A Momentum szerdára szervez egy katás tüntetést

A Momentum szerdára szervez egy katás tüntetést

A kata ellehetetlenítése ellen tüntetők lezárták a Margit hidat 2022. július 12-én (Fotó: Olvasónk)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Momentum a keddi hídfoglalások után szerda este 18 órára a Kossuth-térre várja a tüntetőket.

Mint megírtuk, napközben több ezren tüntettek Budapesten a kormány által kitalált brutális adómódosítás miatt, melyet villámgyorsan elfogadott a fideszes többségű parlament. Több tucatnyian vidéken is demonstráltak a katatörvény ellen. 

A Momentum közleményében azt írja, az Orbán-kormány négyszázezer katakárosultat, összesen egymillió embert taszít a létbizonytalanságba és lehetetlenít el a megélhetési válság közepén. 

– Ellehetetlenítik ezzel a futárokat, a grafikusokat, az ügyvédeket, az újságírókat, a virágkötőket – hosszú a lista – írják.

Elfogadhatatlannak tartják, hogy mostantól egy katás kisvállalkozónak csak magánszemélytől lehet bevétele, ezért hirdetnek meg közös tiltakozást a Kossuth Lajos térre.

A tüntetésen fel fog szólalni Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum elnökségi tagja, főpolgármester-helyettes, Cseh Katalin, a Momentum alelnöke és EP-képviselője valamint Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke is. 

Címkék: Momentum, kata