A nemzeti konzultáción bukott le Orbán

A nemzeti konzultáción bukott le Orbán

Hadházy Ákos

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kiapadhatatlan forrásnak tűnik Orbán Viktor miniszterelnök szerda esti rendkívüli interjúja, több politikus és szakértő „értelmezte” utólag az elhangzottakat. Hadházy Ákos független képviselő legújabb Facebook-bejegyzésében a kormányfő újabb következetlen kijelentésére hívta fel a figyelmet.

– A miniszterelnök azt hazudta, hogy azért nyitják először az iskolákat, mert a „nemzeti konzultációban ezt mondták az emberek.” Csakhogy a „nemzeti konzultáció” EGYETLEN KÉRDÉSE SEM SZÓLT AZ ISKOLÁK NYITÁSÁRÓL, így senki nem is mondhatott róla véleményt. A „konzultáció” indításakor amúgy még az iskolák nem is voltak zárva...– írja az ellenzéki politikus.

Mint hozzáteszi, „a miniszterelnök gyakran hazudik a magyarok szemébe, de ritka, hogy ennyire könnyen lebukik egyszerre Orbán valamelyik hazugsága és a „nemzeti konzultáció” kamu mivolta.

Hadházy egyébként a pedagógus szakszervezetekhez hasonlóan korainak tartja az iskolák április 19-ére tervezett nyitását, ami „logikusan és szükségszerűen a járvány fellángolásához és ezrek halálához vezethet, ha a szülők generációjának oltása addig nem indul meg tömegesen”.

Mint megírtuk, bár a pedagógusok érdekvédelmi szervezetei az elmúlt hónapokban többször kérték az iskolák zárását illetve az oktatásban dolgozók soron kívüli oltását, végül csak március elején zárták be az iskolákat, a soron kívüli oltás mellett pedig március vége felé döntött a kormány.

Több mint négyszáz kórházi oltóhelyen csütörtökön kezdődött el a már korábban regisztrált óvodai és iskolai pedagógusok soron kívüli oltása. A mostani és a jövő heti oltási akcióra több mint 162 ezer dolgozó kap behívót – írja a koronavirus.gov.hu. Március 29. éjfélig csaknem 215 ezer óvodai, iskolai, bölcsődei és szakképzési dolgozó regisztrált oltásra. Közülük 174 ezer köznevelési intézmény dolgozója, 29 ezren a szakképzésben dolgoznak, 11 ezren állami vagy önkormányzati, több mint ezren pedig magánbölcsődékben dolgoznak.