A „nemzeti közszolgálat” nevében készülnek utcára tenni embereket

A „nemzeti közszolgálat” nevében készülnek utcára tenni embereket

Tiltakozás a Ludovika téren. (Forrás: Pikó András Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Ludovika téren tüntetett Pikó András VIII. kerületi polgármester és támogatói, miután kiderült, hogy a kormány egy törvényjavaslattal tíz társasházat sajátítana ki a Diószegi utcában, hogy a helyükön megépíthessék a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új tanárképzőjének az épületeit. Az eseményen Pikó mellett felszólalt Karácsony Gergely főpolgármester és Jámbor András, a városrész országgyűlési képviselője is.

Pikó arról beszélt, hogy az említett tíz önkormányzati épületben 210 család él, akik elveszítenék a jelenlegi otthonukat. Olyan családokról van szó, akiket minden ideköt, akik a megtakarított pénzükből kétkezi munkájukkal valódi otthonokat teremtettek. Nem szóltak nekik. Senki nem szólt, hogy ennek vége lesz – fogalmazott a 24.hu beszámolója alapján a polgármester, majd arról beszélt, hogy a kormányzat egyik embere megjelent az egyik érintett családnál, és olyanokat ígért, amit szerinte biztosan nem fognak teljesíteni. Például azt, hogy a szóban forgó házak teljes piaci árát kiutálják nekik. „Az egész egy nagyon csúnya becsapás, és felháborító, hogy ezzel kuncsorognak szavazatokért” – tette hozzá.

A polgármester elmondta, hogy a józsefvárosi önkormányzatnak van egy terve, aminek keretében a kerületben élőknek minőségi lakásokat és egyéb urbanisztikai fejlesztéseket kínálnak. Ez a program már fut, Pikó szerint a kormány a kiteljesedését akarja megakadályozni, ennek érdekében pedig családok lakhatását is veszélybe sodorja. Karácsony Gergely ironizálva emlékeztetett, hogy a kisajátítás a Nemzeti Közszolgálati Egyetem érdekeit szolgálja, és a „nemzeti közszolgálat” nevében készülnek utcára tenni embereket. ”Felfoghatatlan, hogy lehet ennyire semmibe venni több száz ember életét. Nem szól másról ez a javaslat, mint arról, hogy ez a kormány milyen mértékben embertelen” – mondta.