A Nemzeti Sport főszerkesztője indít Sportrádió néven sportrádiót

A Nemzeti Sport főszerkesztője indít Sportrádió néven sportrádiót

Török László (középen) a Szepesi-díj oklevelével Szöllősi György (balra) és Novotny Zoltán társaságában Forrás: sportujsagirok.hu, Földi Imre

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sportrádió néven indul új rádió a budapesti 105,9 MHz-es frekvencián január 17-én. Az indulást a Mediaworks kiadásában megjelenő Nemzeti Sport közölte, amelynek internetes felületén majd szintén elérhető lesz az új adó. Mint írták, a rádió a testmozgás, a játék, az egészséges életmód, a siker, a küzdelem, a fair play, a hazaszeretet és az összetartozás jegyében minden „sportos” témában hallatja majd a hangját.

Kiderült az is, hogy az új adóhoz ismert műsorvezetők és egykori sikeres sportolók is csatlakoznak. A műsorvezetők között lesz Szujó Zoltán, Szegő Tibor, Harsányi Levente, Csisztu Zsuzsa, de az olimpiai bajnok Risztov Éva is. Emelett régi sportrádiósok is csatlakoznak, úgy mint Török László vagy Lantos Gábor, aki jelenleg az Origo sportrovatvezetője is.

A 105,9 MHz-es frekvenciára kiírt pályázatot egyébként egy LBK Sport Kft. nevű cég nyerte el, erről a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság számolt be a szokásos hírlevelében október közepén. Időközben azonban a társaságot – az Opten cégadatbázisban fellelhető adatok szerint – megvásárolta Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, majd átnevezte azt. Ezért hivatkozhat a Nemzeti Sportban megjelent közlemény Szöllősi Györgyre tulajdonosként. A rádiót üzemeltető társaság székhelye így Felcsút.

A Sportrádió az indulást bejelentő közleményben Szöllősi egyébként arról beszélt, hogy az alapítókkal, szerkesztőkkel hisznek abban, hogy a sport maga az élet, és a nagy bajnokok, világra szóló magyar sikerek példája, üzenete mindenkit megérint. A Sportrádió főszerkesztője Vobeczky Zoltán lesz.