A nyáron már másodszor van érvényben vörös kód

A nyáron már másodszor van érvényben vörös kód

Fotó: Unsplash/jose Ignacio Pompe

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ország teljes területén vörös kód van érvényben péntekig, ezen a nyáron már másodszor – közölte a Belügyminisztérium gondoskodás-politikáért felelős államtitkára, Fülöp Attila. A politikus a Facebook-oldalán részletezte, mit jelent ez: minden szociális intézménynek nyitva kell állnia, ha a regionális diszpécserszolgálat az utcán bajba került, magán segíteni nem tudó emberről kap információt.

Az éjjeli menedékhelyek kihasználtsága egyébként országosan 76,36, míg a fővárosban 74,62 százalékos. Fülöp kiemelte: ha valaki bajba jutott hajléktalan embert lát, akkor riassza a regionális diszpécserszolgálatot, amely azonnal tud intézkedni.

A HungaroMet Zrt. előrejelzése szerint a napi középhőmérséklet tartósan, több napon keresztül eléri, sok helyen pedig meg is haladja a 27 Celsius-fokot, ezért van érvényben jelenleg a vörös kód.