Jámbor András: Összesen 670 ezer ember ellen folyik ma végrehajtás Magyarországon

Jámbor András: Összesen 670 ezer ember ellen folyik ma végrehajtás Magyarországon

Jámbor András a parlamentben 2022. október 26-án (Fotó: Jámbor András Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

180 ezerrel, vagyis a harmadával nőtt azoknak az embereknek a száma, akik ellen végrehajtás folyik – ez derült ki abból az adatigénylésből, amit Jámbor András nyújtott be a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar. Jámbor szerint ez azt jelenti, hogy összesen 670 ezer ember ellen folyik ma végrehajtás Magyarországon. 

– Ez embertelen. Aki még mindig nem érti, mi a baj a jelenleg hatályos végrehajtási törvénnyel, annak csak mondjuk el ezt a számot! Mert ebből világosan látszik, hogy a Völner és Schadl által tollba mondott végrehajtási törvény nem a dolgozó embereket segíti, hogy rendezni tudjuk az adósságot, ha bajba jutnánk, hanem a végrehajtókat segíti, hogy minél több ügyből minél több profitot tudjanak beszedni – tette hozzá Jámbor.

Józsefváros és Ferencváros szikrás parlamenti képviselője kiemelte: egy fordított Robin Hood-országban élünk, ahol azoktól veszik el a pénzt, akik bajba jutnak, hogy aztán az elit szétossza a profitot egymás között. Ennek a rendszernek a záloga pedig a jelenlegi végrehajtási törvény.

 

Jámbor András október 8-án, kedden tizenharmadszorra viszi be az illetékes parlamenti bizottság elé a végrehajtási törvény módosításáról szóló javaslatát. Eddig a fideszes képviselők rendre elkaszálták már azt is, hogy a módosítási javaslat egyáltalán a teljes ház elé kerülhessen. Ez a közlemény szerint azért is furcsa, mert Orbán Viktor még februárban jelezte Jámbornak, hogy szívesen működnek együtt, ha a képviselő tesz javaslatot a törvény módosítására.