A tatabányai kórházban is tombol a járvány: egy dolgozó elhunyt

A tatabányai kórházban is tombol a járvány: egy dolgozó elhunyt

Képünk illusztráció, az nem a tatabányai kórházban készült (Fotó: Glix.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A budapesti Szent Imre-kórház után a tatabányai Szent Borbála Kórházban is erősen terjed a fertőzés. Szombat reggel egy független tatabányai hírportál, a Boldogulj Tatabányán arról írt, hogy egy tatabányai betegápoló, egy 41 éves férfi elhunyt. A Magyar Hang forrásai megerősítették a hírt, az áldozat valóban a tatabányai kórház dolgozója, azonban nem ápoló, hanem betegszállító.

A tatabányai egészségügyi intézményben megbetegedett 21 dolgozón túl 9 bent fekvő ápolt is megfertőződött a koronavírussal. További hatvanan vannak megfigyelés alatt a vírus gyanújával. A kórház főigazgatója az RTL Híradónak azt mondta, egyelőre így is el tudják látni a feladataikat.

Szombat reggel a Boldogulj Tatabányán írt arról, hogy egy tatabányai betegápoló, egy 41 éves férfi elhunyt. Ezt a Magyar Hang két, egymástól független, a tatabányai kórházban dolgozó forrása is megerősítette, azzal, hogy nem ápoló, hanem betegszállító volt a foglalkozása az elhunyt fiatalembernek. Forrásaink azt is megerősítették, hogy a tatabányai kórház betegszállítóját halála előtt géppel lélegeztették.

Kitört a járvány a Szent Imre-kórházban is | Magyar Hang

Nemcsak idősotthonokat, hanem immár egészségügyi intézményeket sem kímél a koronavírus-járvány: a főváros XI. kerületében található Szent Imre Egyetemi Oktatókórház közel száz fekvőbetegénél mutatták ki a kórt és negyven dolgozó tesztje is pozitív lett - tudta meg a Magyar Hang. Több jel is arra utal, hogy az intézményen belül alakult ki járvány, hiszen az elmúlt hetekben számos osztályon találtak fertőzött betegeket.

Forrásaink úgy tudják, hogy miután a korábban jó egészségi állapotnak örvendő egészségügyi dolgozó egy hónapja elkapta a koronavírust, és emiatt be kellett feküdnie az egészségügyi intézménybe, egy súlyos kórházi fertőzést, ún. MRSA-fertőzést kapott. A koronavírus és a kórházi fertőzés együttes hatása járt a számára végzetes hatással. Ezt támasztja alá a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldal és az operatív törzs szombati közlése, miszerint egy 41 éves férfi is szerepel a szombat reggelre elhunytak között, akinek a kormányzati közlés szerint „súlyos bakteriális fertőzés, vérmérgezés, bélgyulladás” volt az „alapbetegsége”.

Ezen kormányzati tájékoztatás a szerencsétlenül járt egészségügyi dolgozó esetében nem pontos a Magyar Hang fenti információ alapján, hiszen nem tekinthető „alapbetegségnek” az, amit a beteg a kórházba kerülést követően kapott el. Arról sem tett említést az operatív törzs, hogy egészségügyi dolgozó vesztette életét.

Az elhunyt férfi felesége nyilatkozott az Indexnek. Elmondta, hogy amint párja produkálta a tüneteket, nem dolgozott, és külön is költöztek. A székesfehérvári kórházban kezelték, ott is halt meg.

Az RTL Híradó kereste az Emmit, hogy erősítsék meg az egészségügyi dolgozó halálát, de a minisztérium csak annyit írt: az elhunytról tudható információkat az elhunytak listáján és a mai sajtótájékoztatón közölték. A tatabányai Szent Borbála Kórház főigazgatója megerősítette a televíziónak a halálhírt.