A tisztességtelen befolyásolásról írt szakdolgozatot Mészáros Lőrinc lánya

A tisztességtelen befolyásolásról írt szakdolgozatot Mészáros Lőrinc lánya

Mészáros Lőrinc

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Debreceni Egyetem jogi karán végző Mészáros Beatrix a verseny érdemi befolyásolására alkalmas tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatról publikált.

Az élet nagy tanítómester – tartja a mondás, és időnként bizony maga az élet bizonyítja ennek igazát. Most éppen az ország egyik leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc lánya, a 35 éves Beatrix szakdolgozata erősítette meg, a családi példák sok esetben hasznosak lehetnek. A 24.hu bukkant rá ugyanis a korábban már két diplomával is rendelkező hölgy – a Budapesti Gazdasági Főiskola export-import menedzsment szak, illetve a milánói Szent Szív Katolikus Egyetem kommunikáció szak sikeres elvégzése – újabb okleveléről, melyet a Debreceni Egyetem jogi szakán szerzett az év elején. A mesés gazdagságra néhány év alatt szert tevő Mészáros Lőrinc lánya a verseny érdemi befolyásolására alkalmas tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatról publikált.

Mészáros Beatrix szakdolgozat nagy részben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ügyeit tekinti át, és közben méltatja is a hivatal szerepét. A munka egyik legérdekesebb tételmondata, amikor arról értekezik az állami pályázatok legnagyobb nyertesének lánya, miszerint „a Gazdasági Versenyhivatal a gazdasági versenyt oly módon óvja, hogy nem engedi tisztességtelenül befolyásolni a fogyasztói döntés mechanizmusát”.

Mészáros Lőrincék már a MÁV és a Volán rendszerében vannak | Magyar Hang

A KTI Közlekedéstudományi Intézet pályázatot írt ki arra, hogy mely cég építheti ki a MÁV és a Volán e-jegy rendszerét, melynek 2020 végére kell üzembe lépnie. Nos, a tender eredményhirdetésén nem történt semmi meglepő, hiszen a győztes a Jászai Gellért és Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó informatikai cég, a 4iG lett azzal a T-Systemsszel közösen, amelyet épp most vásárol fel.

Ugyanis a harmadik diplomáját szerző hölgy úgy véli, a tisztességtelen befolyás kihat vagy kihathat a fogyasztóknak a versenytársak, illetve a termékek közötti választásának a folyamatára, és ezáltal a verseny alakulására. Természetesen a család gazdasági érdekeltségei, azok több iparág sorsát meghatározó térnyerései nem tűntek fel Mészáros Beatrixnak, ugyanis munkájában végig megmarad kis léptékű fogyasztóvédelmi ügyek szintjénél.

Mészáros Lőrincé lett a Tigáz fele | Magyar Hang

Már korábban felröppentek a pletykák, kedden viszont hivatalossá vált: Mészáros Lőrinc érdekeltsége megszerezte a Tigáz részvényeinek majdnem a felét. Ez azt jelenti, hogy a mára már százmilliárdos üzletemberévé vált egykori felcsúti polgármester a földgáz-elosztásban is megvetette a lábát.

A szakdolgozatban rendkívül pozitív szereplőként felbukkanó versenyhivatal eddig egyébként egyszer sem gördített akadályt a Mészáros-birodalom terjeszkedése elé, bármit vásároltak, a tiszta verseny őrei nem találtak okot arra, hogy azt megvizsgálják közelebbről, vajon nem kerül-e erőfölényes helyzetbe a versenytársakkal szemben a Mészáros-klán. Ezekről egy szót sem találni a szakdolgozatban, szemben például azzal, amikor 2008-ban a GVH vizsgálatot indított a Lidl áruházlánc ellen, amikor az egyik reklámújságjában egy képkockán szerepelt a 3,5 százalékos Meggle és a 2,8 százalékos Pilos tej akciós értékesítése, de anélkül, hogy tisztázták volna, hogy az üzletek felében kizárólag egyiket, az üzletek másik felében pedig csak a másikat árusították.

Mészáros Lőrinc, a Bulibáró, akinek cége a Balatont is bekebelezné | Magyar Hang

Bármelyik pillanatban lezárhatják az aligai mólót, a meder részét képező parti védművet, és megkezdődhet a lakosság kiszorítása az egykori pártüdülő területéről. Keddi ottjártunkkor is aktívan dolgoztak a munkások a jachtkikötő fejlesztésén, melynek bejáratánál már majdnem kész volt a kapu is.

Mészáros Beatrix figyelmét a hazai médiapiac helyzete is felkeltette, ám az évtizedes ügyek mellett a legfontosabb az EZO TV-s jóslási és spirituális műsorok magas percdíjainak mértéke. Ugyanakkor ebben a témában a fideszes médiabirodalom tavalyi totális koncentrációja – lásd a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány létrehozása –, valamint az a tény, hogy a Mészáros Lőrinc-féle médiacsoportnak egy rövid időre egyszerre volt tulajdonában az Echo TV, a Magyar Idők, az Origo, két kivétellel minden megyei lap, a Világgazdaság, a Szabad Föld, a Vasárnap Reggel, a Nemzeti Sport és még egy sor másik, azóta szintén a fideszes médiaalapítványnak felajánlott újság, valahogy elkerülte a szakdolgozatíró figyelmét.