Ágyi poloskák miatt költöztettek át egy osztályt a Margit kórházban

Ágyi poloskák miatt költöztettek át egy osztályt a Margit kórházban

A Szent Margit Kórház (Fotó: Wikimedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ágyi poloskák miatt az egyik belgyógyászati osztályon fekvő összes beteget átköltöztették másik helyiségekbe a budapesti Szent Margit Kórházban – írja az RTL. A lapnak az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFÖ) azt írta, hogy vélelmezhetően egy beteg hurcolta be a poloskákat, de járványról nem lehet beszélni.

Az intézmény vezetése a fertőzés továbbterjedésének megakadályozása céljából szigorított higiénés szabályokat léptetett életbe, ezért költöztették át a betegeket és mindenki tiszta ágyneműt, illetve hálóruhát is kapott. Az érintett kórtermeket, illetve a szomszédos helyiségeket zárlat alá helyezték a fertőtlenítés időtartamára. A kórház azt is közölte, hogy a rovarirtás első fázisa már megtörtént, melyet egy újabb rovatirtás követ az előírásoknak megfelelően. Ezután fertőtlenítő nagytakarítást végeznek, majd a betegeket is visszaviszik. Hazaküldeni, vagy más intézménybe áthelyezni senkit sem kellett.