Akkora a hőség, hogy lassabban kell közlekednie az észak-balatoni vonatoknak

Akkora a hőség, hogy lassabban kell közlekednie az észak-balatoni vonatoknak

Budapest, 2021. június 4. Balatonfüred felé indul hamarosan a fõváros Déli-pályaudvaráról a MÁV Start Zrt. egyik Siemens Desiro típusú, dízel-elektromotoros meghajtású motorvonata. E vasúti jármûtípus hamarosan már nem lesz látható e pályaudvaron, mert heteken belül befejezõdik a próbaüzem a Balatonfüredig villamosított vasútvonalon. Onnantól kizárólag környezetkímélõ és gazdaságosabban üzemelõ, villanyhajtású szerelvények járnak majd Budapestrõl a Balatonra. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hőség miatt óránkénti 60 kilométerre korlátozták a vonatok sebességét a Szabadbattyán-Balatonfüred szakaszon szerdán és csütörtökön – közölte a Mávinform az MTI-vel szerdán.

A korlátozás 11 órától 19 óráig tart, és miatta az észak-balatoni vonalon 45-60 perccel megnőhet a menetidő. Közölték azt is, hogy nem közlekednek a Katica sebesvonatok Székesfehérvár és Balatonfüred között, az utasok a Kék Hullám InterCity vonatokkal utazhatnak, amelyek ezen a szakaszon minden állomáson és megállóhelyen megállnak, és Székesfehérvár és Balatonfüred között felármentesen vehetők igénybe.

Szerdán az első rövidebb útvonalon közlekedő Katica sebesvonat 10:30-kor indult a Déli pályaudvarról és csak Székesfehérvárig közlekedik, az eredetileg Balatonfüredről 13:11-kor induló vonat pedig csak Székesfehérvártól jár. A Kék Hullám InterCityk, a Vízipók InterRégiók és a Tekergő expresszvonatok a teljes útvonalon közlekednek.

(MTI)

Címkék: MÁV, Kánikula, hőhullám