Az 5,5 milliót közelíti a beoltottak száma

Az 5,5 milliót közelíti a beoltottak száma

Az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina második adagja fecskendőben előkészítve oltáshoz, jobbról az első adag ampullája az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben kialakított oltóponton 2021. június 6-án (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az 5,5 milliót közelíti a beoltottak száma, az összesített adatok szerint 5 421 230-an az első, míg 4 555 029-en már a második oltását is megkapta a koronavírus elleni vakcinának. A járványügyi tájékoztatás céljából létesített honlap keddi összegzője szerint 54 új koronavírusos fertőzöttet regisztráltak, és a kórhoz köthetően négy beteg vesztette életét.

A közöltek szerint az aktív fertőzöttek száma pedig 41 784 főre csökkent, 281 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen. A statisztikák szerint a járvány kezdete óta összesen 807 684 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, közülük 29 963-an hunytak el a kórhoz köthetően. A gyógyultak száma jelenleg 735 937 fő.

– Az érvényes regisztrációval rendelkezők automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra és már az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is tudnak időpontot foglalni a számukra legkedvezőbb kórházi oltópontra és az elérhető vakcinákra – emlékeztetett a Koronavirus.gov.hu keddi tájékoztatója.