Az eltűnt Orbán Viktort keresi a Momentum

Az eltűnt Orbán Viktort keresi a Momentum

A Momentum Mozgalom „ELTŰNT! KERESSÜK!” feliratú, Orbán Viktor arcképét tartalmazó plakátokat helyezett ki Budapesten. (Fotó: Momentum Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Momentum Mozgalom „ELTŰNT! KERESSÜK!” feliratú, Orbán Viktort ábrázoló plakátokat helyezett ki Budapesten, jelezve, hogy a miniszterelnök Novák Katalin lemondása óta bujkál a közvélemény elől, és nem szólalt meg a témában – derül ki a párt lapunknak elküldött közleményéből.

A Momentum szerint lennének kérdések, amelyekre a miniszterelnök választ adhatna:

• Tudott-e a kegyelmi kérelemről a döntés megszületése előtt?
• Tudott-e róla, hogy bárki lobbizik Novák Katalinnál a kegyelem megadásáért?
• Kérte-e ő maga Novák Katalint a kegyelem megadására?
• Tudott-e a kegyelmi döntésről, mielőtt még az napvilágra került volna?

A párt szerint Orbán reagálhatna azokra az állításokra is, melyeket Varga Judit volt férje, Magyar Péter vetett fel Rogán Antal és a NER működéséről a Partizánnak adott interjújában. Végül újra felhívták a figyelmet arra, hogy február 14-én, szerdán a Karmelita elé szerveznek tüntetést, szerintük ugyanis a pedofilsegítőnek, K. Endrének adott kegyelem mögött húzódó történet valódi felelősei Orbán Viktor és Rogán Antal.

A párt akciója nem véletlen, a kegyelmi botrány által okozott felfordulás közepette ugyanis eltűnt a miniszterelnök. Napok óta nem tudni, hogy Orbán Viktor hol van, mi a programja, mit gondol Novák és Varga lemondásáról. – A kegyelmi ügyben a miniszterelnök már elmondta az álláspontját. A kormányzati munka a megszokott rendben folyik – mindössze ennyit válaszolt Havasi Bertalan kedd délután a Telexnek. A következő tervezett program, amelyről tudni lehet, az Orbán Viktor évértékelője, amelyet elvileg szombaton délután háromkor tart.