Az érettségin kitöltött teszteket „pihentetni” fogják

Az érettségin kitöltött teszteket „pihentetni” fogják

Maruzsa Zoltán az operatív törzs sajtótájékoztatóján 2020. április 9-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A vírus a papíron 24 óráig életképes, így a május 4-ére tervezett írásbeli érettségin a dokumentumokat „pihentetni” fogják és elzárják a vizsgák után – erről beszélt az MTI tudósítása szerint Maruzsa Zoltán az állami rádióban hétfő reggel.

A köznevelési államtitkár megfogalmazása szerint ugyan semmi nincs még „kőbe vésve”, de valamikor dönteni kellett az érettségi időpontjáról, hiszen ennek komoly szervezési és logisztikai kritériumai vannak. Ezért határoztak úgy múlt pénteken, hogy nem vizsgálják tovább a járványügyi helyzetet és megkezdik május 4-én a vizsgákat.

Arról is beszélt, hogy a járványügyi szakemberek véleménye szerint a koronavírus jelenleg kontroll alatt van az országban, a fertőzések száma alacsony, így most biztonságosabb megtartani a vizsgákat, mint kivárni. Ezzel együtt, ha valaki nem akar május 4-én vizsgát tenni, akkor ősszel is leteheti azt, hiszen teljes körű érettségit szerveznek akkor is. Maruzsa Zoltán azt is elmondta, hogy akár a vizsga reggelén is meggondolhatja magát a diák, ennek semmilyen szankciója nem lesz.