Az Index kitart a Városháza eladása mellett, Karácsony cáfol és feljelentést tesz

Az Index kitart a Városháza eladása mellett, Karácsony cáfol és feljelentést tesz

Fotó: Karácsony Gergely/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtökön az Index még konkrétumok nélkül számolt be arról, hogy a főváros vezetése eladná a Városháza épületét. A megjelent információról Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta, hogy fake news.

132898

Ám a hírportál pénteken már a birtokukba került dokumentumokra hivatkozva állítja, az ingatlan értékesítésével megbíztak egy ingatlanközvetítő céget, a Beák és Társa Ingatlanközvetítő Kft.-t, a szerződés szerint a városháza vételára több mint 40 milliárd forint lenne. A szerződésben szereplő megbízó a Berki Zsolt tulajdonában lévő Northern Rock Kft., ám az nem derül ki, ennek a cégnek ki adott megbízást a főváros részéről.

Az Index cikkéből nem derül ki, a birtokukba került dokumentumokról megkérdezték-e a Fővárosi Önkormányzatot. Ezt mi megtettük, amint válasz érkezik, frissítjük cikkünket, vagy új írásban tesszük közzé a hivatalos tájékoztatást.

Frissítés: Karácsony Gergely közösségi oldalán reagált. Mint írta: „Láthatóan folytatja a fake news terjesztését az Index, a sajtóetikára ismét fittyet hányva, meg sem várva a Fővárosi Önkormányzat válaszát”. – Ingatlanközvetítőt a Fővárosi Önkormányzat nem alkalmaz ingatlanok értékesítésénél, azokat a saját, 100 százalékos tulajdonú vagyonkezelője bonyolítja le. Szánalmas dolog, hogy az Index főszerkesztője minden ténybeli alap nélkül a Fővárosi Önkormányzatnak tudja be egy kényszertörlés alatt álló cég papírfecnijét. Megismétlem: sem döntés nem született a Városháza értékesítéséről, de annak érdekében lépéseket sem tett a Fővárosi Önkormányzat, így arra megbízást sem adott. Minden más hazugság. Azért pedig feljelentést teszek, hogy kiderüljön: keltette-e valaki alaptalanul azt a látszatot, hogy árulhatja a Városházát – zárta sorait a főpolgármester.